KIES HET PERFECTE MATRAS!

Matrassen zijn leverbaar in diverse hardheden. Persoonlijke voorkeuren en lichaamsgewicht spelen een rol bij de keuze voor een matras.

Per type matras heb je verschillende hardheden. Benamingen zoals soft of medium en stevig, hard of firm worden vaak gebruikt. Comfort Suite bied alle matrassen aan in 2 verschillende comforts: Medium en Firm.

In het algemeen geldt: hoe hoger je lichaamsgewicht, hoe harder je matras. Personen met een lager lichaamsgewicht slapen meestal beter op een zachter matras. De combinatie van een stevige matras en een laag lichaamsgewicht heeft onvoldoende ondersteuning tot gevolg.

Een te hard matras kan zorgen voor pijnlijke plekken op je lichaam. De bloedcirculatie kan worden verstoord doordat de drukpunten bij je schouders of je heupen te veel worden belast, terwijl andere delen van je lichaam het matras niet of onvoldoende raken en daardoor geen ondersteuning krijgen, en in een verkeerde houding komen te liggen.

Een te zacht matras kan te veel inzakken, waardoor draaien veel moeite kost. Als je in een kuil ligt, wordt je wervelkolom niet op de juiste manier ondersteund.

Slaap je in een tweepersoons bed en verschilt jouw lichaamsgewicht sterk van dat van je partner, dan adviseren wij je te kiezen voor twee éénpersoonsmatrassen, waardoor je kan kiezen voor twee verschillende comforts en jullie beiden optimaal kunnen genieten van een goede nachtrust.