slapen zomer

De zomer is hier! Het zonnetje schijnt en de warmte trekt de slaapkamer in. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks de hitte toch een goede nachtrust hebt? Comfort Suite geeft je een aantal tips om goed te kunnen slapen tijdens de warme dagen!

Lekker slapen in de zomer

Tip 1: Een extra ventilerend dekbed

Een zomerdekbed is eigenlijk onmisbaar in de warmste maanden van het jaar. Kies voor een extra ventileren exemplaar, zodat je 's nachts toch onder een deken kunt liggen zonder het bed uit te drijven.

Tip 2: Wit dekbedovertrek

Donkere kleuren houden warmte vast. Heb je overdag graag de gordijnen van je slaapkamer open? Zorg er dan voor dat je wit beddengoed op je bed hebt liggen. Deze blijft niet alleen lekker koel, maar oogt ook heerlijk fris. 

Tip 3: Het juiste matras

Een goed matras kan wonderen verrichten tijdens hete zomernachten. Is een nieuw matras voor nu een te grote investering? Denk dan eens na over een katoenen topmatras. Katoen ademt en zorgt voor een goede warmteregulering. 

Tip 4: Een koel kussen

Er is weinig vervelender dan een heet hoofdkussen. Met een kussen met verkoelende gelpads houd je het hoofd letterlijk koel. 

Tip 5: Accepteer de hitte

Jezelf druk maken om de warmte heeft totaal geen zin én werkt averechts. Accepteer dat het heet is en blijf vooral aan je eigen kant van het bed liggen. 

Tip 6: Schaf een ventilator of aircooler aan

Als je het heel erg warm hebt, ga je zweten. Wanneer je zweet verdampt, koel je af. Hierdoor is er maar een klein briesje nodig om af te koelen. Zet daarom een ventilator neer op je kamer op de laagste stand. Dit is voldoende om je lichaam af te laten koelen. 

Tip 7: Verkoel je lichaam

Het scheelt al heel veel als je je lichaam goed verkoelt voordat je gaat slapen. Spring voor het slapen onder een lauwe douche, zodat je lichaam afkoelt. Zo val je rustiger in slaap. Als je geen zin hebt om te douchen, helpt het ook om je polsen onder de koude kraan te houden. Wat ook erg effectief is, maar iets minder comfortabel, is het slapen met natte sokken aan.