internationale dag van de slaap

Heb jij vandaag uitgeslapen?

Het is vandaag World Sleep Day, oftewel de internationale dag van de slaap. Jaarlijks vindt deze dag plaats op de vrijdag voordat de lente begint. Heb jij vandaag uitgeslapen of ging je wekker vanochtend vroeg af? 
De internationale dag van de slaap is bedoeld om het belang van een goede nachtrust te benadrukken. Voldoende slaap is belangrijk voor je gezondheid!

Hoeveel slaap heb je nodig?

Iedereen heeft genoeg slaap nodig voor een gezonde levensstijl, ongeacht de leeftijd. Maar wat is genoeg slaap? Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Jong volwassen (en pubers) hebben over het algemeen meer slaap nodig dan ouderen. Dit heeft er vaak mee te maken dat ouderen minder indrukken hoeven te verwerken. 
Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Dit is afhankelijk van het type persoon. Sommige volwassenen hebben maar 6 uur slaap nodig per nacht, terwijl anderen zich pas uitgerust voelen bij 10 uur slaap per nacht.

Te weinig slaap?

Wanneer merk je dat je te weinig hebt geslapen? Op korte termijn merk je vaak dat je erg duf bent en slaperig overdag. Ook kun je last hebben van concentratie- en stemmingsproblemen. Op lange termijn kan te weinig slaap zelfs leiden tot overgewicht en ernstige problemen als hart- en vaatziekten.

Zorg er dus voor dat je genoeg slaapt! De Internationale dag van de slaap is dé ideale dag om eens lekker lang in bed te liggen. In België is de dag al bekroond tot een ware ‘uitslaapdag’.

Comfort Suite wenst je vandaag veel slaap toe!